sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Trădarea de P.C. şi Kristin Carl (vol. 2 din Casa Nopţii)

Părerea mea:*SUNT CÂT SE POATE DE SUBIECTIVĂ, IAR CUI ÎI ESTE TEAMĂ CĂ I-AŞ PUTEA INFLUENŢA POSIBILA VIITOARE LECTURĂ ÎN VREUN FEL ÎN CARE NU ÎI CONVINE, NU ESTE OBLIGAT SĂ CITEASCĂ*
In sfârşit am terminat de citit şi al doilea volum din Casa Nopţii - Trădarea. Nu am să vă fac un rezumat a celor ce se întâmplă în carte, pentru că puteţi da şi voi un search pe Google :P, vă voi spune doar impresiile pe care le am în urma ei.
Deci, cartea nu e extraordinară, exact cât prima de bună. Noroc cu ideea magnifică a autoarei că altfel aş fi abandonat cartea după primele capitole citite. :D
După cum am mai zis, ideea e bună, numai că mai sunt mici scăpări pe ici pe colo. Adică Zoey, protagonista şi o Mare Preoteasă în deveire, are o atitudine prea suverană faţă de ceilaţi, e cam prea egocentristă uneori, numai că în mare e de înţeles că de, după a devenit adolescentă, e nevoită să se transforme şi în vapir şi nu orice vampir, ci ditamai preoteasa.
N-a fost o carte care să aibă miez, ci consider că-i mai mult o carte de legare între prima şi următoarele următoarele. Totodată, consider că-i şi intriga întregii serii. O să vedeţi că la final totul va lua o întorsătură în adevăratul sens al cuvântului şi de aici totul se va schimba. Dar până atunci trebuie să vă îndopaţi bine cu răbdare că vor fi pagini întregi cu monologuri şi frământări - nu vă imaginaţi că-i cava psihologic, că nu prea e :D.
Ce nu mi-a plăcut deloc a fost că întâmplările erau mult prea multe într-un timp foarte scurt. Adică într-o zi putea şi să moară cineva, Zoey şi să se certe cu altcineva, şi să vorbească nu ştiu ce cu Neferet - dau un exemplu, întâmplările nu mai ştiu dacă se petrec chiar în ordinea asta -.
Iar ce mi-a plăcut şi chiar m-a făcut să zâmbesc este că între Afrodita - cea care în prima carte era o scorpie - şi Zoey se leagă ceva, ceea ce mă bucură enorm.  Nu ştiu de ce, dar încă din Semnul nu prea am urât-o pe Afrodita, chiar dacă reprezenta personajul negativ.
În fine, eu am aşteptări foarte mari de la o carte în general, dar şriu că multe lucruri nu sunt cum le vreau eu a fi. :D E o carte care cred că se vrea a fi înţeleasă şi de preadolescenţi care au un apetit faţă de citit mai mare. :D
Cheers! ^^

2 comentarii: