duminică, 12 mai 2013

Oraşul de Sticlă de Cassandra Clare (vol. 3 din Instrumente Mortale)

O nouă senzaţie în universul urban fantasy!

Stranie, întunecată şi sexy!

Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare este New York Times Bestseller

  • În curând, seria va fi ecranizată, având-o pe Lily Collins în distribuţie
  • Stephenie Meyer, autoarea hitului internaţional Amurg, este fan declarat al acestei serii
  • Seria este comparată cu celebrele Harry Potter şi Buffy, Spaima vampirilor
  • Bijuteriile inspirate de obiectele magice din roman se vând cu succes online

Vremea marilor decizii a sosit!
Seria Instrumente mortale continuă să-i fascineze pe cititorii de urban fantasy cu cel de-al treilea şi mult aşteptatul volum - ORAŞUL DE STICLĂ!

Ameninţaţi de haosul unui război, vânătorii de umbre trebuie să se hotărască dacă vor lupta alături de vampiri, vârcolaci şi celelalte creaturi din Lumea de Jos, sau împotriva lor? Între timp, Jace şi Clary au şi ei de luat o decizie dificilă: să dea sau nu curs iubirii care-i leagă, deşi ştiu prea bine că este o iubire interzisă?

Pentru a-i salva viaţa mamei sale, Clary trebuie să plece în Oraşul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre – chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea şi să rişte moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care îşi au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. Din fericire, Clary îşi găseşte un aliat — în persoana misteriosului Sebastian, care nutreşte o stranie atracţie faţă de ea. Valentine îşi adună în acest timp o armată de demoni, dar vor reuşi oare locuitorii din Lumea de Jos şi vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei şi să-şi unească forţele pentru a o înfrânge?

Va putea Clary să-şi folosească puterile pentru a-i ajuta să se salveze – indiferent de preţul pe care va trebui să-l plătească?


Părerea mea:

Cartea asta mi s-a părut cea mai frumoasă dintre toată seria! Nu ştiu cum este Oraşul Îngerilor Căzuţi, pentru că încă nu am citit-o, dar ar trebui să muncească mult ca să îmi scoată ideea asta din minte. 
Mi s-a părut uimitoare aproape din orice unghi aş privi! 
Încă de la începutul cărţii mi-a intrat în suflet cu schimbul ăla de replici dintre Jace şi Sebastian în care fiecare dintre ei îşi etala cunoştinţele în limba... - tobele! - română. Am citit de vreo 5 ori partea aia şi m-am uitat şi în subsolul pagini de vreo 10 ori crezând că traducerea e în română şi atâta tot, da' apoi când am văzut şi m-am convins că scrie "lb. română, în original" sau ceva de genul eram ceva gen "Vaiii! Şi-a mai aminti şi de ţara noastră cineva şi uite că este precizată şi altundeva, nu doar în presa străină de scandal!"
În fine, apoi tot la capitolul Ireproşabil intră şi faptul că în sfârşit facem şi nou cunoştinţă cu preacunoscutul Idris. Cum descrie Clare oraşul privit din ochii lui Clary m-a lăsat fără suflare. Mă aşteptam la un oraş sumbru, luminat doar de lămpile vrăjitoarei, dar ea a descris totul atât de luminat că zici că nici nu s-a auzit de demoni sau de vânători de umbre în oraşul ăla. Ca să nu mai spun că festivitatea de la sfârşit a fost atât de frumoasă şi de emoţionanţă!
Bine, la capitolul emoţionant, întră toată cartea dacă stau bine să mă gândesc şi chiar şi acum, când scriu impresiile mele după peste o lună de la citire, am o senzaţie tare ciudată. 
Nu pot să vă povestesc conţinutul cărţii pentru că aş arunca într-un mod tare nesimţit tot farmecul şi tot misterul cărţii, însă sfârşitul m-a emoţionat până peste cap. Eu nu sunt genul care să fie impresionată uşor de ceva sau să suspine atunci când citeşte o carte, dar Oraşul de Sticlă a reuşit să mă face aproape să plâng când am ajuns la punctul culminant. 
A fost superbă! Aş mai avea să mai scriu încă 1000 de lucruri şi tot nu ar fi de ajuns, dar nu pot să fac postul ăsta atât de kilometric pentru că şi aşa mi se pare că e una dintre cele mai lungi recenzii ale mele de până acum. 
E o carte pe care o pot recomanda fără să stau prea mult pe gânduri tuturor, pentru că are de toate, pentru toate gusturile şi genurile posibile de oameni. *mă simt ca într-o reclamă de-ia disperată în care ăla care vorbeşte nu ştie ce să mai facă pentru a-i cumpăra lumea produsul. :D*

NOTĂ: 5/5


Aici şi trailerul cărţii.

*am şi citate! să îmi recuperez cartea şi le pun! :D*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu