duminică, 9 iunie 2013

Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere de Jenifer E. Smith

Cine şi-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul?

Pentru tânăra de şaptesprezece ani, Hadley Sullivan, această zi pare să fie una dintre cele mai rele de până acum…
Tocmai a pierdut avionul, este blocată în aeroportul JFK din New York şi e pe cale să întârzie la nunta propriului ei tată, care se căsătoreşte, pentru a doua oară, la Londra, cu o femeie pe care n-a văzut-o în viaţa ei.
Apoi, aşteptând să se îmbarce în următorul avion, îl întâlneşte pe Oliver. E britanic. Şi e foarte drăguţ. Şi o va însoţi în noul ei zbor.
Călătoria de-o noapte trece cât ai clipi, iar Hadley şi Oliver se pierd unul de altul în aglomeraţia din aeroport, la sosire.
Îi va aduce oare soarta din nou împreună?

Desfăşurată pe parcursul a douăzeci şi patru de ore, povestea lui Hadley şi a lui Oliver ne vorbeşte despre relaţiile de familie, despre a doua şansă şi despre dragostea la prima vedere.

Părerea mea: E o carte care personal m-a impresionat foarte mult, care m-a invatat sa pretuiesc fiecare minut al vietii, si să conştientizez faptul că există în viaţa asta momente când doar 24 de ore îmi pot schimba radical viaţa.
Modul de scris e atât de lejer şi detaşat, încât şi eu am citit-o tot cam în 24 de ore. Mi-a plăcut că autoarea nu s-a lungit prea mult cu acţiunea şi că a ştiut când şi unde să se oprească.
Smith a egalat cu mare stil relaţia tată-fiică şi relaţia fată-băiat.
Mă aşteptam încă de la început ca relaţia dintre Hadley şi Oliver să pornească ciudat şi să evolueze în grabă, că na, în mod indirect sunt presaţi de timp. Dar nu, n-a fost deloc aşa. Autoarea nu s-a grăbit deloc, şi am admirat-o enorm pentru faptul că a reuşit să scrie aprox. 250 de pagini deloc aglomerate, dar cu un mod de scris care te ţine continuu în priză.
Şi că tot suntem la capitolul cu Oliver.. OMG! He is sooo cute! Şi destept! Şi engleeeeez! :3
Relaţia Hadley şi tatăl ei a evoluat destul de tipic pentru cărţile care vor ca cei ce citesc această carte să desprindă o morală din relaţia conturată, însă a fost plăcută şi cu mici detalii ce au conturat delicat tipicul atât de banal din subiectul acesta, a ajuns să fie chiar plăcută.
E genul acela de carte pe care tipică pe care o citeşti în maxim 2 zile şi care te vrăjeşte de la prima pagină şi nu te mai lasă să o dai jos din mână. Pe bune, la mine aşa a fost! Ţin minte că am stat într-o noapte până pe la 3 dimineţa să o citesc sub pătură cu lanterna de la telefon - şi nu, nu am Nokia 110 ^^ -.
Una peste alta, probabilitate statistică de a mă îndrăgosti de această carte la mine a fost de 97% - ştiu cei care au citit despre ce vorbesccc :-", iar cei care nu, vor afla -.
O recomand: tuturor adolescenţor, în special, pentru că e o carte care promite să scrimbe preţuirea vieţii aparent monotone a unei persoane şi, de ce nu, schimbarea relaţiei cu părinţii.

Nota mea: 4,6/5 steluţe.

4 comentarii:

  1. Draagut :) Frumoasa recenzie :) Eu n-am citit-o inca, dar e pe lista :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Drăguţă recenzia. Mi-ar plăcea să citesc cartea. Pare interesantă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi! Să ştii că merită, mai ales că se citeşte foarte uşor. :)

      Ștergere